2014. július 18., péntek

33. nap: San Francisco július 4-én – a belváros

Lombard Street
Nagy döbbenettel vettük tudomásul, h ma van az egyik legnagyobb itteni nemzeti ünnep...... Izgultunk, h mihez fogunk tudni kezdeni ilyenkor a városban.... Legjobban a parkolástól féltünk..... Mindenki mondta, h készüljünk fel, h majd vagyonokat fogunk fizetni a parkolásra, ha egyáltalán találunk majd helyeket.... És h ez mind hatványozódni fog az ünnepnapon...... Megnéztük a tömegközlekedést, de az még drágább lett volna.... Örömünkre eddig tudtunk ingyen parkolni... ami Csabát is mélyen meglepte....
Ezen a zsúfolt reggelen is pont megláttunk egy darab nem fizetős helyet a fizetősök között üresen.... Tama tolatva szeretett volna párhuzamos parkolást végrehajtani.... már tolatott be a helyre, amikor végtelenül pofátlanul egy másik autó szemből beállt ugyan arra a helyre!!!!!!!!! HIHETETLEN!!!!!! Nagyon
Kínai negyed
kiakasztott!!!!!!!! Persze ment a duda-viadal mindaddig, amig a másik kocsiból ki nem szállt 4 kigyúrt idióta kinézetű férfi....... inkább továbbálltunk másik parkolót keresni..... de hihetetlenül kiakasztotta........ Végül találtunk egy szintén ingyenes helyet egy sokkal jobb helyen!!!! Ez alkalommal már rutinosan kiugrottam menet közben a kocsiból foglalni a parkolóhelyet, amíg Tama tolatott.... És ezt jól tettük, mert különben megismétlődött volna az előző eset, de így életem és vérem által megvédtem a kiszemelt parkolónkat!!!!! :)
Először a Lombard Street-hez mentük sétálgatni. J Tudjátok, ez az a kacskaringós utca. Nagyon hangulatos!!!!! J Még a környéken is sétálgattunk, játszadozva-kifulladva a sok fel-le kanyargós utcácskán. J Ez is egy igazi San Francisco-élmény volt.
Következő állomás a Kinai Negyed volt: annyira autentikus, mint a többi nagyvárosban. Bevásároltunk olcsó gyümölcsökből és megebédeltünk. J Ebben a negyedben sétálgatva megütötte szemünket egy angol nyelvű kiirás: „hajvágás 5 dollár”. Tamának már nagyon hosszú volt a haja, zavarta, a hajvágótól pedig még Buffalo-ban megváltunk..... Igy került Tama egy kinai fodrász kezei közé. J Vicces, h el tudnak ők itt úgy létezni, h meg sem próbálnak angolul beszélni.........
Alamo Square
Ezen a délutánon betértünk a Cable Car (az itteni klasszikus villamos) Múzeumba is, ami teljesen ingyenes. Itt lehet látni a nagy kerekeket, amelyek egész nap működtetik ezeket a kis kedves járgányokat, régi üléseket, és egy kis történelmi áttekintést is.
Mindezt egy nagy belvárosi épitészeti séta követte: Városháza, Yerba Buena Garden, Coit Tower, Transamerika Piramis, Main Street, Modern Museum of Art, Port of San Francisco.
Este még az Alamo Square-re is elmentünk megnézni a Painted Ladies-t; ezeket az emlematikus, viktoriánus házakat. :)

Estére mindig nagyon lehült és beködösödött az idő.... Ez volt az egyik oka annak, h nem vártuk meg a késő esti tüzijátékot. Képek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése