2014. július 9., szerda

25. nap: Science Center, IMAX, Shoreline Village és újabb hajókázás

Science Center
Először a Science Centerhez mentünk. Ez olyasmi, mint otthon a Csodák Palotája: interaktiv ismeretterjesztő kiállitás, amely rengeteg területet magában foglal. Az állandó kiállitás ingyenes, az időszakosokért kell fizetni. A Science Center egyik része egy IMAX mozi. Ide bementünk. A természeti erőkről szóló filmet néztük meg. :) Játszadoztunk sokat a kiállitáson, és láttuk az Apollo és az Endeavour ürhajó részeit. Az utóbbinak még a kerekeit is megfoghattuk. A Science Center mellett van az African American Museum, ami szintén ingyenes. Kicsit ide is benéztünk.
Queen Mary
Mindezek után elindultunk Long Beach felé. Káprázott a szemünk a hatalmas kikötő-város láttán...... hid és autópálya rendszerek szövik be magát a kikötőt. Egyik hid tetejáről kürbenézve kikötőn kivül semmi mást nem láttunk. Megdöbbentő volt. Elsőként a Queen Mary-t látogattuk meg - egy régi, hires, nagy hajó, aminek ma egyik része szállodaként, a másik pedig múzeumként működik.
A dlután másik felét a Shoreline Village-ben töltöttük: sétálgattunk a hangulatos kis utcákban és kikötőkben, nézegettük a madarakat, fényképezkedtünk. :)))
Shoreline Village
Estére hajójegyünk volt: körülbelül hetente van ingyenes kikötői hajótúra, amikor körbevezetik a társaságot a kikötőben. és elmagyarázzák, mit lát az ember, és sok érdekességet is elárulnak. Két hónappal a hajózási időpont alatt kell regisztrálni, nagyon limitált a helyek száma és általban 2 perc alatt el is fogynak a helyek....... Nagy örültünk neki, amikor sikerült regisztrálni. A sorbanállásnál láttuk, hogy főként csoportok érkeznek, akiknek a vezetője regisztrálta az egész csoportot. Ők meglepetten kérdezték tőlünk, h hogyan tudtunk önállóan regisztrálni.... Interneten - volt a
Kikötői hajótúra
válaszunk.... :)))) Tehát egy naplementés kikötői hajótúrát kaptunk igy ajándékba. :) Én arra számitottam, h nagyon gagyi lesz.... Meg is lepődtem, h milyen szép hajó gördült be értünk a kikötőbe. Az út 1,5 órás volt. Kiderül, hogy ez az USA második legnagyobb kikötője, láttuk a világ egyetlen olyan hajöját, ami maga termel áramot a kőolajböl, amit saját magának szippant fel a teger mélyéről, kicsit ismerkedtünk az USA import- és export termékeivel, és láttuk a hidat az Inception c. flmből. Mindehhez a napnyugta győnyőrű szineket adott. Nagyon nagyon jól éreztük magunkat. Az út végén elhaladtunk a kivilágitott Queen Mary mellett is. A hajón néhány ember azt hitte, hogy Tama az apukám............ Ez már azért............... Jaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjj.................
További képek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése