2014. július 21., hétfő

41. Yellowstone - A vadles folytatódik

Kisbölények
Kora hajnalban felkeltünk - nem csak azért, mert nem volt kedvünk a nyirkos sátorban maradni, hanem azért is, mert újabb medveles-kisérletet tettünk. :) Ezúttal bölénycsordával találkoztunk a kocsiúton - ez is nagy élmény volt. :) 
A reggel egy nagy rafting-túrával folytatódott a Yellowstone-folyón!!!!!!!!!!!!! Annnnnnnnnnnnyira jó volt!!!!!!!!!!!!!! Már nagyon régóta szerettük volna kipróbálni a raftingot, és most egy nagyon jó lehetőség, csodálatos napsütés és hihetetlen környezet adódott ehhez! :))) Nagyon jól éreztük magunkat! Képzeljétek, a találkozóhelytől olyan régi iskolabuszokkal vittek minket a folyóig! :) Útközben láttunk bakkecskét, villásszarvú antilopot és olyan igazi amerikai sast is! :)
Délután megnéztük a Yellostone Parknak a Mammoth Hot Springs nevű gejzírkomplexumot, ami igazából kikristályosodott só-teraszból állt - tovább fokozva a park sokszínűségét. A környéken - a járdaszigeten - jávorszarvasok heverésztek. A vadőr azt mondta, 
Rafting a Yellowstone-folyón

Feketemaci
h mostanában sokszor lejárnak oda, mert ott biztonságban érzik magukat, hiszen a medve nem nagyon megy oda.... 
Még járkáltunk kicsit gejzírekhez, aktívan érdeklődve a vadőröktől, arról, hol lehetne macit látni..... Alapvetően ugyan azokat a helyeket mondogatták, ahol már próbálkoztunk..... Végül az egyikük aranyosan javasolt egy "új helyet".... Háááát.... elég messzi pontját emlegette a parknak....... Mondtam Tamának, h hagyjuk, ne menjünk ezért ilyen sokat, biztos nem lesz semmi... stb...... De Tama betett a kocsiba, és elvitt a javasolt helyre!!!! :) Tehát tettük egy újabb kísérletet.... Éééééééééééééés képzeljétek!!!!!! Olyan vad-élményben volt részünk!!!!!!! Először is egy coyote (prérifarkas) tőlünk kb. 3 méterre sétálgatott. Sok antilop ugrálgatott mindenfelé, voltak szarvasok és persze bölények is!!!!! Ééééééééééééééés igen!!!!!! Előbújt a maci is!!!!!!! Először egy grizlit láttunk egy völgyben!!!!!!! :)))) Kicsit távol volt, de már azért ki lehetett venni, h az tényleg egy grizli!!!!! :))))) Éééééééééééééééés kicsit később egy feketemaci sétálgatott az út mentén két kicsi boccsal!!!!!!!!! :))) Annnnnyira aranyosak voltak!!!!!!!!!!! :)))) Végezetül még egy róka is elénk került!!!!!! :))) Szóval megvolt a maci is! Holnap indulhatunk tovább. Képek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése