2014. július 18., péntek

37. nap: Bodie – a szellemváros

Annnnnnnnnnnyira jó abban a tömény fenyőillatban ébredni!!!!! Még akkor is, ha korán kell kelni..... mert nagyon korán kellett, mert ma egy 700 mérföldes vezetés állt előttünk...... Tehát tovább indultunk a Yosemite Nemzeti Parkból.... vagyis.... körülbelül 2 óra vezetés után kijutottunk a parkból. Csodálatos volt ez az út a parkon keresztül a hatalmas gránithegyek között!!! Láttunk egy pockot is!  A legszebb egy tó volt.... Tama, amikor meglátta, csak ennyit mondott: „hááát.... én sirvafakadok”.


Szerettük volna útba ejteni Bodie-t, a szellemvárost (értsd; lakatlan). Háááááááááááááát.......... ez izgi volt...... több mérföldes zötykölődős, köves út vezetett ehhez a városkához, ami egyébként a sivatag 
Bodie
közepén áll............ iszonyat hőség volt.......... és persze fogytán volt a benzinünk, amikor láttunk egy kiirást, h a legközelebbi kút 55 mérföldre van..... kikapcsoltuk a légkondit, és imádkoztunk, h ne maradjunk ott a sivatagban.......... telefonon térerő nem volt......... Megérkeztünk Bodie-ba!!!!!! Ez egy egykori aranyásó-település volt, amely egy tűzvész miatt hirtelen kiürült. Ahogyan az emberek elmenekültek a városból, mindet úgy hagytak ott, ahogyan volt, így láthattunk igazi aranyásó merítőket - és alapvetően az egész falucska 100 éve otthagyott módon maradt meg. Bodieból továbbindulva még mindig izgalmas volt a helyzet: benzin egyre jobban fogyott, ezért egy másik úton indultunk el kifelè a sivatagból, amelyen elvileg közelebb van egy benzinkút, mint amilyen úton jöttünk.... Gyakorlatilag már egy jó ideje mentünk, amikor még mindig csak sivatagot láttunk mindenfelé a tikkasztó höségben.... Meg zergéket.... Térerö továbbra sem volt..... Ijesztö volt.... Végül csak véget ért a földút, begurultunk egy pici, elhagyatott faluba és tankoltunk. :) 
Itt kezdett el fogyni a benzinünk...
Este egy előre kinézett szállodai szállás várt minket Salt Lake City-ben. :) A város felé haladva sötét, borongós volt az idő, és a földet fehér por borította - természetesen ez a só volt... Meglepő módon minden rendben volt a foglalással. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése